Várak a Mátrában és környékén

Összes látnivaló | Strand- és gyógyfürdők | Városnézés | Várak | Kirándulóhelyek | Múzeumok, érdekességek | Templomok, kolostorok

Eger városa

Távolság Mátraalmástól: 56km (50 perc)
Eger városa Eger a legszebb barokk városok egyike. Évszázados építészeti emlékeinek, egyházi kincseinek, borkultúrájának, gyógyfürdőjének, valamint a kulturális rendezvényeinek köszönhetően Észak-Magyarország legjelentősebb idegenforgalmi központja.
Részletes ismertető »

Kisnánai vár

Távolság Mátraalmástól: 52km (55 perc)
Kisnánai vár Szőlősdombok között, Kisnána lakóházainak szomszédságában találjuk a Mátraalja talán legszebb középkori erődítményét. A kisnánai vár a fiatalabb erődítmények közé sorolható, mert a Kompolti nemesi család csak a 15. század közepén, a Hunyadiak korában építtette az első kőfalat lakótornya köré. Az új várfal a szomszédos falu plébániatemplomát is körbevette, az épületegyüttes vaskos kaputornyához mély árok felett átívelő felvonóhíd vezetett.
Részletes ismertető »

Siroki vár

Távolság Mátraalmástól: 40km (45 perc)
Siroki vár A Bükk és a Mátra határán, a Tarna-patak észak felé kiszélesedő völgye feletti Várhegyen áll Sirok vára, amely labirintusszerű helyiségeivel és folyosóival még romként is megragadó látványt nyújt. Felnőttek és gyerekek egyaránt szívesen fedezik fel maguknak az egykori erődítmény zegzugos átjáróit, sziklaüregeit, alagútrendszerét. A várból a Mátra és Bükk közötti, dombokkal szabdalt vidékre gyönyörű kilátás nyílik.
Részletes ismertető »

Somoskő vára és a bazaltoszlopok

Távolság Mátraalmástól: 40km (45 perc)
Somoskő vára és a bazaltoszlopok Salgótarjántól északra, a magyar-szlovák határ mentén fekvő Várhegyen áll Somoskő vára. Bár az országhatárt jelző kerítés máig elválasztja Somoskőújfalu községtől, de a szomszédos két állam uniós tagsága után már könnyűszerrel megközelíthető a történelmi műemlék. Az impozáns várat az északi fal alatt található híres bazaltoszlopok teszik még érdekesebbé.
Részletes ismertető »

Aktualitások, közlemények

Időjárási  helyzetkép

Mátraalmás képekben

Csízek a tavaszi fűben Hajnácsi tájak Együtt a család - Mátraalmás Anno
Mátraalmás társadalmi észlelője Gyermekek az új híd előtt Hirdetmény

Közérdekű  információk

Településünkre  látogatóknak