Strand- és gyógyfürdők a Mátrában és környékén

Összes látnivaló | Strand- és gyógyfürdők | Városnézés | Várak | Kirándulóhelyek | Múzeumok, érdekességek | Templomok, kolostorok

Bükkszék, strand és gyógyfürdő

Távolság Mátraalmástól: 36km (35 perc)
Bükkszék, strand és gyógyfürdő A bükkszéki strand és gyógyfürdő a pihenni és gyógyulni vágyók számára egyaránt ideális úticél. Aki egyszer megmártózott a körmedencében, megérezte a 39-40 Celsius-fokos víz jótékony hatását, a falu különös atmoszféráját, biztos, hogy visszavágyik és újra felkeresi. A fürdő 2500 négyzetméter vízfelülettel várja látogatóit a nyári szezonban.
Részletes ismertető »

Eger városa

Távolság Mátraalmástól: 56km (50 perc)
Eger városa Eger a legszebb barokk városok egyike. Évszázados építészeti emlékeinek, egyházi kincseinek, borkultúrájának, gyógyfürdőjének, valamint a kulturális rendezvényeinek köszönhetően Észak-Magyarország legjelentősebb idegenforgalmi központja.
Részletes ismertető »

Egerszalók fürdői

Távolság Mátraalmástól: 60km (1 óra)
Egerszalók fürdői A település igazi nevezetessége a falu szomszédságában felszínre törő 65-68 fokos hévízforrás, melynek domboldalon lefolyó vize Európában egyedülálló természeti képződményt hozott létre. Napjainkban a hőforrás szomszédságában már három fürdő található, melyek egész évben várják vendégeiket: a Gyógy- és wellness fürdő, a hely korábbi arcát idéző Nosztalgia Strandfürdő, valamint egy római stílusban épült modern termálfürdő.
Részletes ismertető »

Aktualitások, közlemények

Időjárási  helyzetkép

Mátraalmás képekben

A tavasz első virágai Ködbe burkolózva Zúzmarás köd
Faluközpont felújítás előtt - pihenőkövek Turistapihenő Mátrai tél

Közérdekű  információk

Településünkre  látogatóknak