Bükkszék, strand és gyógyfürdő

Távolság Mátraalmástól: 36km (35 perc)

A bükkszéki strand és gyógyfürdő a pihenni és gyógyulni vágyók számára egyaránt ideális úticél. Aki egyszer megmártózott a körmedencében, megérezte a 39-40 Celsius-fokos víz jótékony hatását, a falu különös atmoszféráját, biztos, hogy visszavágyik és újra felkeresi. A fürdő 2500 négyzetméter vízfelülettel várja látogatóit a nyári szezonban.

A 30-40 fokos hévizet az 1930-as években fedezték fel kőolaj és földgáz után kutatva, és már ekkor kisebb fürdőt létesítettek itt, amelyet később bővítettek. Így vált országos hírűvé a fürdő, melynek gyógyító hatású vizét palackozzák is Salvus néven. Fogyasztása különböző betegségek - például légzőszervi megbetegedések, gyomorbántalmak, cukorbántalmak - kezelésére szolgálhat.

A fürdő területén összesen négy medence - egy 120 fő befogadására képes meleg gyógymedence, egy kevésbé meleg gyógymedence, egy 1000 négyzetméteres feszített víztükrű édesvízi medence, valamint gyermekmedence várja a gyógyulni és pihenni vágyókat. Bükkszéken található továbbá Magyarország talán leghosszabb vízicsúszdája is, amely a maga 136 méteres hosszával magányosan áll a fürdő feletti domb oldalában.

A bükkszéki strand és gyógyfürdő május elejétől augusztus végéig hétfőnként 10-19, a hét összes többi napján 8-19 óra között tart nyitva.

További információ: Bükkszék az Utazzitthon.hu oldalain

Bükkszék, strand és gyógyfürdő

Aktualitások, közlemények

Időjárási  helyzetkép

Mátraalmás képekben

Erdei gombák A Galya-patak tavasszal Tavaszi bükkös
Faluközpont felújítása Felhőtető Muzsikál az erdő

Közérdekű  információk

Településünkre  látogatóknak