Látnivalók Mátraalmás vonzáskörzetében - böngészés

Összes látnivaló | Strand- és gyógyfürdők | Városnézés | Várak | Kirándulóhelyek | Múzeumok, érdekességek | Templomok, kolostorok


Szállás Mátraalmáson - Hóvirág Pihenőház
Szállás Mátraalmáson - Áfonya Vendégház

Kirándulás, sport és szabadidő Mátraalmáson és környékén

Aktív pihenés a Mátrában - az itt felsorolt szabadidős lehetőségekről részletes információk találhatóak az aloldalakon.

Gyalog- és kerékpártúra | Lovaglás | Erdei kalandpark | Mátraszentistván Sípark | Teljesítménytúrák | Szánkózás | Sífutás | Horgászat | Csillagászat | Vadászat | Gombagyűjtés

Gyalog- és kerékpártúra ajánlataink

Gyalog- és kerékpártúra ajánlataink Mátraalmás fekvéséből adódóan a természetjárók és a kerékpárosok számára egyaránt kitűnő kiindulópont lehet. A faluközpontból gyalog indulva bejárható a Mátra fő vonulatának Kékestető és Mátrakeresztes közé eső része. Kerékpárra ülve, a Mátra országútjain és jobb minőségű erdészeti útjain kanyarogva ennél sokkal távolabbra is el lehet jutni. Túraajánlataink között a néhány órás gyaloglástól az állóképességet igénylő, egész napos túrákig minden megtalálható. Bővebben »

Téli-nyári bobpálya, erdei kalandpark

Mátra Bob A 24-es főút mentén, Gyöngyös és Mátraháza között félúton az egész évben nyitva tartó Mátra Bob és Oxygen Adrenalin Park kínál szabadidős és szórakozási lehetőséget minden korosztály számára. Az ország legmagasabban fekvő kalandparkjában a téli-nyári bobpályán kívül számtalan attrakció kiprobálására nyílik lehetőség, miközben szép időben az Alföld felé nyíló pazar kilátásban is gyönyörködni lehet. Bővebben »

Teljesítménytúrák a Mátrában

Teljesítménytúrák a Mátrában A Mátrában minden évben számos teljesítménytúrát szerveznek, ezek mind útvonaluk, mind nehézségük és közismertségük terén jelentősen különböznek egymástól. A Mátra vidékén bármely évszakban találkozhatunk valamilyen helyi érdekeltségű egyesület által szervezett túrával, továbbá akad néhány önállóan, az év bármely időszakában teljesíthető túramozgalom is. A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttük a környék túraeseményeit, az általunk ajánlott programok között minden teljesítménytúrázó megtalálhatja a számára leginkább testhezálló túrát. Bővebben »

Horgászat Maconkán

Horgászat Maconkán Mátraalmástól 14 kilométerre fekszik a természetközeli horgászturizmus és sporthorgászat terén méltán híres Maconkai víztározó. A 65 hektáron elterülő víztározó és tórendszere fekvése és kiépítettsége mellett rendívüli halbőséggel büszkélkedhet, vízeiben összesen 49 halfaj található. Bővebben »

Vadászat

Vadászat Mátraalmás környékén Mátraalmás környéke elsősorban nagyvadas területként ismert a vadászok körében. A településsel szomszédos erdőkben jelentős állományban található gímszarvas, dámszarvas, muflon, őz, valamint vaddisznó. Apróvadak közül a mezei nyúl és fácán található meg a falu szomszédságában. Bővebben »

Lovaglás

Lovaglás A Mátra északi lábánál, Parádsasvár szomszédságában a fényespusztai lovarda kínál személyre szabott lovas utakat a környéken, lovas oktatást kezdőtől haladó szintig, valamint túralovaglást. A lovardában emellett lehetőség van kocsizásra, télen akár lovas szánozásra is. Bővebben »

Mátraszentistván Sípark

Mátraszentistván Sípark Három falu, egy sízóna a Mátra szívében. A közel 4 km-es pályarendszeren, ratrakok és nagyteljesítményű hóágyúk dolgoznak folyamatosan a kíváló hóviszonyok biztosításáért. Az utóbbi években Mátraszentimre bizonyult a legtöbb havas napot biztosító hazai síterepnek, évente 90-95 napon át tartó nyitvatartással. Bővebben »

Szánkózás Mátraalmáson

Szánkózás A téli időszakban Mátraalmás utcáit gyakran hetekig folyamatosan hó borítja, ekkor a viszonylag meredek mellékutcákon az egyébként is ritka gépjárműforgalom gyakorlatilag megszűnik. A szánkózás szerelmesei Mátraalmás lejtőin akár 1km távolságot is csúszhatnak folyamatosan, miközben közel 100 méter szintkülönbséget tesznek meg lefelé. Bővebben »

Sífutás a Galya fennsíkon

Sífutás Galyatetőtől nyugatra, a Galya-fennsíkon található Magyarország egyetlen jelentősebb sífutó terepe. A Vasas Síháztól kiinduló pályarendszer hossza az aktuális hóviszonyoktól függően változhat, tartósan havas időjárás esetén legalább 3 km. Bővebben »

Csillagászat

Piszkékstető, csillagvizsgáló Sűrűn lakott területeken a csillagok megfigyelése az éjszakai fények által okozott fényszennyezés miatt csak korlátozottan lehetséges. Minél erősebb a mesterséges megvilágítás, annál inkább semmibe vész a csillagos égbolt egyedülálló látványa. A nagyvárosoktól távoli Mátraalmáson újholdkor, derült éjszakákon az égbolt felé tekintve a Tejút és megszámlálhatatlanul sok csillag fénye tárul szemünk elé. Bővebben »

Gombagyűjtés, gombászat

Vargánya A gombák ismerete és felhasználása még száz évvel ezelőtt is jelentős szerepet töltött be a vidéki emberek mindennapjaiban. Kellő tapasztalat birtokában, illetve gombaszakértői segítség mellett az erdei gombagyűjtés egyszerre lehet hasznos és pihentető is. Bővebben »

Aktualitások, közlemények

Időjárási  helyzetkép

Mátraalmás képekben

A felhők felett kelő nap Korai tél Zúzmara és hó
Tél Mátraalmáson Munka a partoldalban Októberi tél

Közérdekű  információk

Településünkre  látogatóknak