Közérdekű információk

Orvosi rendelő, orvosi ellátás

Orvosi rendelő Mátraalmás központjában, a Szlovák Kisebbségi Önkormányzat épületében hetente egy alkalommal, csütörtökön 13:00 és 14:30 között működik orvosi rendelő. A rendelő munkatársai minden hétköznap 8 és 16 óra között elérhetőek a lent megadott telefonszámon. Hétköznaponként délután 4 órától másnap reggel 8 óráig, valamint hétvégén és ünnepnapokon a bátonyterenyei egészségügyi központ lát el orvosi ügyeletet. Sürgősségi ellátást az Országos Mentőszolgálat bátonyterenyei mentőállomása biztosít. Rendelési idők, telefonos elérhetőségek »

Polgármesteri hivatal címe, ügyfélfogadás ideje

Polgármesteri Hivatal Mátraalmás közigazgatásilag Szuhához tartozik, a helyi önkormányzat címe: 3154 Szuha, Kossuth Lajos út 36. Polgármester: Tóth Zoltán István

A Polgármesteri Hivatalban hétfőtől péntekig, 8-16 óra között van ügyfélfogadási idő.

Tel: 06 32 365-207
Fax: 06 32 365-230

Szlovák Kisebbségi Önkormányzat

Polgármesteri Hivatal Mátraalmást a Felvidékről a Mátrába áttelepülő néhány szlovák és lengyel család alapította a 18. században. A II. világháborút követő lakosságcsere program keretében a településünkön élő több száz fős szlovák közösség döntő részét kitelepítették Szlovákiába. Napjainkban a falu szlovák anyanyelvű népessége 20-22 fő, az összlakosság 17 százaléka.

A mátraalmási Szlovák Kisebbségi Önkormányzat címe: 3154 Mátraalmás, Bem József utca 1. Tel.: 06 32 367-234

Induló és érkező buszjáratok menetrendje

Induló és érkező buszok menetrendje Mátraalmás számára a Nógrád Volán távolsági buszjáratai jelentik az egyetlen összeköttetést a környék településeivel. Hétköznapokon és hétvégén egyaránt menetrend szerinti járatok indulnak Mátraalmásról Salgótarjánba, Nemti és Bátonyterenye éritésével. Emellett tanítási napokon Mátraalmás és Nemti között szerződéses iskolajárat közlekedik, amely a reggeli és a kora délutáni órákban több fordulót is tesz. Részletes menetrend »

Mátraalmás és környéke térkép

Mátraalmás és környéke térkép Letölthető térképkivonatok:
Turistatérkép (régi változat) »
Turistatérkép (új) »
Megközelíthetőség autóval »
A Mátra domborzati térképe »

Vegyesbolt nyitvatartása

Vegyesbolt nyitvatartása Hétfőtől péntekig: 8:00 - 16:00
Szombaton: 8:00 - 13:00
Vasárnap: zárva

A vegyesbolt a Galyai út és a Bem József utca sarkánál található, a buszforduló szomszédságában. Friss pékáru a nyitvatartási napokon reggel 9 és 10 óra között érkezik az üzletbe.

Boltvezető: Bata Lászlóné - Tel. 06 70 630-0045

Posta

Polgármesteri Hivatal Mátraalmáson a település kis mérete miatt nincs állandó posta. A bélyeggel ellátott, vagy díjmentesen feladható leveleket a faluközpontban található hivatalos postaládában lehet elhelyezni. A láda tartalmát a Magyar Posta munkatársai minden hétköznap reggel elszállítják és kézbesítik.

Postahivatal legközelebb Szuhán található, a Kossuth Lajos út 10. szám alatt. Nyitvatartás hétfőtől péntekig, 8-16 óra között.

Aktualitások, közlemények

Időjárási  helyzetkép

Mátraalmás képekben

Napfürdő Korallgomba Szemétszedés
Mérőpont Sőreg Zsófia az Operaház Gyermekkórusából Balla Ádám

Közérdekű  információk

Településünkre  látogatóknak