Jogi- és adatvédelmi nyilatkozat

Mátraalmás község weboldalát (www.matraalmas.hu - a továbbiakban: Weboldal) Sőreg Ádám és a Mátraalmásért Egyesület (továbbiakban: Üzemeltető) közösen fejleszti és működteti.

A Weboldalon megjelenítésre kerülő tartalom szerzői jogi védelem alatt áll, felhasználása minden esetben a Creative Commons 3.0 Unported (CC BY 3.0) licenc feltételeinek megfelelően engedélyezett. Üzemeltető beleegyezik abba, hogy Ön a Weboldal tartalmát, vagy annak kivonatait számítógépén tárolja, vagy a személyes célból történő szabad felhasználás elvei szerint kinyomtassa. A tartalom egyes részeinek átdolgozása, újrapublikálása megengedett, amennyiben az eredeti változatra mutató forráshivatkozás is elhelyezésre kerül a felhasználás helyén.

Szerzői jogokat sértő tevékenység észlelése esetén Üzemeltető követelheti a jogellenes magatartás abbahagyását és kárának megtérítését.

Üzemeltető kötelezettsége, hogy az általa fenntartott Weboldalon megjelenő tartalom minden tekintetben megfeleljen a vonatkozó jogi és társadalmi elvárásoknak. Amennyiben Ön a Weboldalon megjelenő, bizonyíthatóan szerzői jogot vagy közízlést sértő tartalmat talál, azt hivatalos elérhetőségünkön keresztül jelezheti az Üzemeltető felé. Így a vitatott tartalom indokolt esetben rövid időn belül eltávolításra kerülhet.

Üzemeltető nem vállal felelősséget olyan, harmadik fél által létrehozott, továbbított, tárolt, hozzáférhetővé tett, vagy publikált tartalmakért, melyekhez a Weboldal egyes lapjai kapcsolódnak, vagy amelyekre hivatkoznak.

A Weboldal használatából vagy elérhetetlenségéből, használhatatlanságából eredő bármilyen kár megtérítését az Üzemeltető kizárja. Az elektronikus formában továbbított üzenetek esetleges megsemmisülése, késedelmes megérkezése, egyéb hibája miatt keletkezett károk tekintetében az Üzemeltetővel szemben semmilyen kártérítési igény nem érvényesíthető.

Adatvédelmi irányelvek

Az Üzemeltető birtokába kétféle módon - a Weboldal látogatása során, valamint elektronikus kapcsolatfelvétel esetén - kerülhetnek személyes, illetve különleges adatok. Üzemeltető a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvényben, ismertebb nevén adatvédelmi törvényben foglaltaknak megfelelően kötelezi magát arra, hogy a tudomására jutott személyes és különleges adatokat bizalmasan kezeli, ezeket harmadik fél számára nem adja át.

A Weboldal kialakítása lehetővé teszi, hogy Ön a nyilvános tartalom egészét személyes adatainak megadása nélkül érhesse el. Ugyanakkor a Weboldal használata során számítógépének egyes paramétereiről, (például IP cím, számítógép-azonosító, beállított nyelv, az operációs rendszer és böngésző típusa), valamint a meglátogatott oldalak listájáról automatikusan rögzített naplófájl készül. Az ilyen módon gyűjtött információk egyes esetekben személyes, illetve különleges adatnak minősülhetnek. Az adatbázis statisztikai célokat szolgál, amelyet Üzemeltető kizárólag anonimizált látogatottsági statisztika készítése és Mátraalmás interetes megjelenésének fejlesztése céljából használ fel.

Elektronikus kapcsolatfelvétel esetén a levél tárgyától és terjedelmétől függően kerülhetnek személyes adatok Üzemeltető birtokába. Az adatkezelés jogalapja ebben az esetben az érintett személy(ek) önkéntes hozzájárulása. Üzemeltető kötelezi magát arra, hogy a tudomására hozott személyes és/vagy különleges adatnak minősülő információkat kizárólag az elektronikus levélben leírtaknak megfelelően használja fel.


Üzemeltető fenntartja jelen jogi- és adatvédelmi nyilatkozat változtatásának jogát. A mindenkori érvényben lévő változat a Weboldalon, jelen elérési cím alatt található meg. A Weboldal használatával Ön elfogadja, és magára nézve kötelező érvényűnek tekinti a nyilatkozatban foglaltakat.

Aktualitások, közlemények

Időjárási  helyzetkép

Mátraalmás képekben

Galyavár Őszi erdő Falusi gyerekek - Mátraalmás Anno
TeSzedd - Önkéntesen a tiszta Magyarországért Az ünnepség előtt - készülődés Az idei év utolsó műsora

Közérdekű  információk

Településünkre  látogatóknak