A Mátraalmásért Egyesület hírei, közleményei

A Tücsök Zenekar Mátraalmáson
2012. július 14. | Szerző: matraalmas.hu

Mátraalmás szabadtéri, erdei fekvésű színpadán a Tücsök Zenekar előadásában hangzottak el magyar és szlovák népdalok. Az öttagú zenekar két hegedűse Domoszlyai Kitti és Egyed VIktória, Fekete Gyula brácsán, Egyed Péter cimbalmon, az együttes énekese - Fekete Csaba - pedig nagybőgőn játszott zenei kíséretet.
Bővebben »

Muzsikál az erdő - koncert, előadás, falusi vendéglátás
2012. július 2. | Szerző: matraalmas.hu

A mai napon 2009 óta először járt Mátraalmáson a Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti napok programsorozat, melynek keretében szakmai előadásokra, ismeretterjesztő előadásra, egy rézfúvós koncertre, végül az esti órákban egy hangulatos, szabadtéri állófogadásra a faluközpontban.
Bővebben »

Síppal, dobbal - Birinyi József népzenész előadása
2012. június 9. | Szerző: matraalmas.hu

Ezen a napon egy különös előadást, koncertet hallgathattunk meg Birinyi József népzenész és néprajzkutatótól. A műsor keretében hazánk történeti és népi hangszerei kerültek bemutatásra, összesen mintegy 60 ilyen ősi, hagyományos eszközt ismerhettünk meg.
Bővebben »

Balla Ádám és a Secret Roses együttes koncertje Mátraalmáson
2012. május 19. | Szerző: matraalmas.hu

A Secret Roses, a budapesti Madách Imre Gimnázium írzenekara 2008-ban indult. A zenekar vezetője Nagy Orsi, aki jelenleg Franciaországban tanul, ezért nem tud itt lenni. Az, hogy már négy éve együtt vagyunk Neki és Szüleinek köszönhető, akik maguk kottázzák le és hangszerelik az ír dallamokat. A zenekar főleg gimnáziumokban és kultúrrendezvényeken lép fel. Háromszor zenélt az ír nagykövet előtt, kétszer lépett fel az Országos Cserkészbálon, színpadon állt a Madách Színházban és Vajdahunyad várában. Ezt követően itt Mátraalmás kis színpadán is megmutathatta magát az együttes.
Bővebben »

Tavaszi szemétszedés és faluszépítés
2012. május 1. | Szerző: matraalmas.hu

2012. április 21-én, a Föld napja alkalmából idén is megrendezzük szokásos tavaszi szemétszedő akciónkat. Célunk az eldobált hulladék összegyűjtése a színpad és a sportpálya környékén, a rudolftanyai és a borzagosi erdészeti út mentén, valamint a Mátraalmásra felvezető országúton egészen Szuháig.
Bővebben »

Időjárási  helyzetkép

Mátraalmás képekben

Madarak az etetőnél Őszi levelek Faanyagot hordók - Mátraalmás Anno
Áradó patak Mátraalmási tavasz Gyermekkórus

Közérdekű  információk

Településünkre  látogatóknak